Rtanjske domaćice

Prvu žensku zadrugu „Rtanjske domaćice“ osnovale su vlasnice poljoprivrednih gazdinstava iz Boljevca sa ciljem kreiranja domaćeg proizvoda.
Osnivači Zadruge su žene, vlasnice poljoprivrednih gazdinstava, sa teritorije Opštine Boljevac. Cilj zadrugarki je kreiranje domaćeg proizvoda koji bi bio plasiran, radi ostvarivanja dobiti, na tržište Republike Srbije radnim i iskustvenim udruživanjem poljoprivrednih gazdinstava, organizovanjem zajedničke proivodnje kvalitetne domaće konzervirane hrane.
Misija “Rtanjskih domaćica” je socijalno i ekonomsko osnaživanje žena kao kategorije koja se teže zapošljava i/ili teže plasira svoje proizvode, a nosi teret opstanka poljoprivrednog gazdinstva.
Žene našega kraja vredno rade – bez nadnica, vode svoja domaćinstva i poslove svojih muževa – bez plate, čuvaju svoju, često i tuđu decu – bez nadoknade.
Hrane vas i služe – bez bakšiša. Ipak, sve što rade, vođeno je ljubavlju prema bližnjima i uz veliku zahvalnost jer imaju kome da se posvete. Zato će uradiiti nešto i ZA VAS: spremiće vam zimnicu od organskog voća i povrća… i uredno će vam sve to naplatiti, da bi mogle da nastave da vode brigu o svojim porodicama.

Pozovite nas.